Search
 • Girafa șefă

Mai sunt importante Linkurile pentru GOOGLE?
Pentru ca website-ul tău să aibă mai mult succes în motoarele de căutare, în special în Google acesta are nevoie de cât mai multe linkuri care să trimită spre el. Există 2 tipuri de linkuri DoFollow (DF) si NoFollow (NF), iar pentru a-ți fi de ajutor ai nevoie de cât mai multe linkuri din categoria DF, de preferabil de la website-uri din același domeniul ca al tău. Pentru un website nou înființat este critică obținerea de linkuri lucru care nu este nici simplu nici rapid. Dacă ești curios să vezi câte linkuri trimit spre website-ul tău poți să folosești în mod gratuit această unealtă: https://neilpatel.com/backlinks/


Mai jos, detaliez câteva moduri prin care poți să obții linkuri de calitate pentru a-ți propulsa pagina cât mai sus în Google Search.1. Actualizează conținut

Una din cele mai ușoare metode prin care poți să obții linkuri de la website-uri cu autoritate, este să contactezi managerii celor de la care vrei sa obții linkuri și să te oferi sa-I ajuți, pe gratis.


Website-urile cu autoritate au mii de pagini sau articole. Este imposibil să le pastrezi pe toate la zi. Așadar în mod natural pe anumite pagini, conținutul este expirat. Ei au o problema, dar tu ai soluția. Contactează-i și oferă-te să le actualizezi articolele. Mai simplu nu se poate.


Cum faci asta:

 1. Găsește conținut expirat pe website-uri de interes pentru tine

 2. Găsește modul prin care poți să introduci link-uri în mod natural (ca text ancoră de preferat), așa încat tu obții linkul, iar ei obțin conținut actualizat.

 3. Contactează-i și explică-le ca ai găsit pe website-ul lor pagini cu conținut expirat care are nevoie de împrospătare. Explică-le ca ești specialist în domeniu și că-i poți ajuta cu informații extrem de actuale.

De ce funcționează:

 1. Rezolvi o problemă pentru ei care probabil nici măcar nu știau că există.

 2. Cei care dețin bloguri de exemplu sunt extreme de ocupați cu cercetarea si scrierea articolelor noi.

 3. E relativ ușor atât pentru ei cât și pentru tine. Ei deja sunt deacord cu conținutul pe care l-au scris că doar ei l-au scris, tu vi doar în ajutorul lor.2. Eu te ajut, tu mă ajuți.

Scrierea conținutului sub formă de zgârienori este o strategie eficientă de ajunge cât mai popular. Nu dezbatem acum prea mult importanța și fenomenul conținutului de tip zgârienori, doar câteva aspecte care pot îmbunătății strategia.


Creezi conținutul și adaugi și niște linkuri de la website-uri puternice de interes pentru tine. Conceptul este simplu, un website cu autoritate este mult mai dispus sa promoveze un articol care-i menționează.


De exemplu, pentru un website de turism, am creeat un articol de tip zgârienori pe care l-am intitulat 40 de lucruri ce le poti face în Targu Mureș. În articol am menționat anumite atracții și anumite unități de cazare relevante pentru zona orașului Târgu Mureș. Apoi după publicarea acestui articol am contactat toate acele unități și le-am informat cu privire la prezența lor în articol. Nu numai ca aproape instant articolul a ajuns pe prima pagina în Google dar acele unități au distribuit conținutul mai departe fiind și în interesul lor.


Cum faci asta:

 1. Caută subiecte populare și exemple de conținut pe domeniul respectiv.

 2. Găsește modalități prin care poți să adaugi sau să îmbunătățești acel conținut.

 3. Decide ce website-uri cu autoritate vrei să incluzi în articol și cum le poți încorpora într-un mod cât mai organic.

 4. Scrie conținutul, postează-l și promovează-l

 5. Contactează-i pe cei care se regăsesc în articolul și inită-i să viziteze pagina ta.

De ce funcționează?

 1. Dacă conținutul este de calitate și relevant pentru ei s-ar putea să fi ajuns pe pagina ta oricum și să trimită un link spre ea. Prin faptul că i-ai inclus și pe ei, le dai un motiv în plus.

 2. Vor vedea beneficiile promovarii articolului respectiv pentru că în final se vor promova pe ei.

 3. Unii manageri de website-uri sau blog-uri se vor simți moral obligați să facă o mențiune cu privire la tine și la website-ul tău și să trimită un link.


3. Conținut de calitate

Oferă-te să compui articole de calitate pentru diverse nișe.


Să ne imaginăm că ești avocat specializat pe probleme legale conectate de domeniul construcțiilor. Creezi un articol despre cum să tratezi o situație din punct de vedere legal atunci când vecinul nu dorește să-ți dea acordul în vederea obținerii autorizației de construcție. Practic, sfaturi legale pe gratis. Contactezi website-uri care au conținut în domeniul construcțiilor și le oferi articolul explicându-le că îi ajută atât pe ei din punct de vedere al conținutului cât și pe cei care vor citi articolul. Ei probabil nu ar putea să scrie articolul la fel de bine, mai ales din punct de vedere juridic, nu sunt avocați, tu esti expertul. În mod normal pentru postarea de articole sau advertoriale pe diverse bloguri se plătește o taxă dar în cazul de față, dată fiind natura conținutului s-ar putea să le poți posta în mod gratuit și să te alegi si cu niște linkuri spre website-ul tău.


Cum faci asta:

 1. Valoarea constă în calitatea conținutului. Trebuie să fie atât foarte specific nișei respective cât și să fie un subiect pe care acel blog sau website nu are putea să-l atingă așa cum o poți tu face.

 2. Creează-ți un plan înainte de a scrie articolele efectiv. Scopul este să-ți validezi/dovedești experiența în domeniul respectiv.

 3. Contactează potențialii colaboratori.

De ce funcționează:

 1. Ajuți website-ul respectiv să promoveze conținut de calitate pe care cei care scriu conținutul lor nu ar fi putut să-l scrie.

 2. Te poziționezi ca și specialist în domeniul respectiv.

 3. Link-urile ș accesările venite din acest articol vor fi mult mai țintite cu potențial mare de conversie.4. Clădește o reputație

E o strategie pe termen lung.


Ca și specialiști SEO (Search Engine Optimisation) strategiile noastre includ atât strategii pe termen scurt cât și strategii pe termen lung. Când vine vorba de linkuri ne dorim ca ele să vină rapid spre noi, dacă se poate instant. Însă dacă vorbim de linkuri de calitate, situația se complică și mai tare. Poți să produci conținut de calitate pe o anumită nișă iar astfel să fi văzut ca o autoritate în domeniu.


Este o strategie mai rapidă dar nu gratuită. In cazul avocatului specializat pe probleme de construcții, a scris o serie de articole pentru website-uri foarte mari în care a inserat linkuri spre website-ul lui. Pentru apariția respectivelor articole a plătit o taxa de publicare. Apoi am contactat website-uri concurente cu acelasi articol sau alte articole iar concurența l-a privit ca un expert datorită expunerii pe care o avea pe website-uri cu autoritate.


Cum faci asta:

 1. Construiește-ți imaginea de expert în domeniul de interes. Poți să plătești pentru început pentru publicarea anumitor articole dacă vrei rezultate rapide. Este important însă ca autorul să fie același in toate articolele (sau conținutul) pentru consistență.

 2. Cu reputația de creator de conținut într-o anumită nișă, contactează website-uri mari specializate pe nișa pe care mizezi.

De ce funționează:

 1. Calitatea conținutului reflectă abilitățile pe care le ai în respectivul domeniu.

 2. Nimănui nu-i place să fie primul. Dacă apari pe website-uri puternice chiar și prin articole plătite website-urile țintite de tine pentru a-ți posta articolele în mod gratuit vor avea mai multă încredere.

Concluzie


Folosind aceste strategii de marketing pentru obținerea de linkuri spre website-ul tău, acestea vor avea o calitate superioară. Aceste strategii de marketing funcționează cel mai bine împreună, găsește modul prin care le poți omogeniza pentru a obține rezultate cât mai satisfăcătoare. Încearcă aceste strategii de marketing și nu-ți va părea rău.


Articol preluat partial si readaptat de pe https://authority.builders/

41 views

©2019 Web Design & SEO by Girafa Marketing Agency Tărgu Mureş.